Koffie als geurvreter

Koffiedik (ook wel koffiedrab, koffiegruis of koffieprut) is het bezinksel dat overblijft na het zetten van koffie. Koffiedik blijft bij het zetten van filterkoffie in het filter over. In het verleden kwam er vaak dik in het kopje terecht. Bij Turkse koffie blijft er altijd koffiedik in het kopje achter. Koffiedik word vaak als de perfecte geurvreter geadviseerd. Hieronder staan vijf tips waarmee je koffie gebruikt om ongewenste geuren te absorberen.

Lees meer »

Het Laatste Tafeltje

Lekker uit eten gaan hoeft niet duur te zijn. Zeker niet als je Het Laatste Tafeltje eerst bezoekt en daar kijkt naar leuke acties bij jou in de buurt. HetLaatsteTafeltje.nl is hét platform voor Last Minute DinerDeals. Op HetLaatsteTafeltje.nl staan dagelijks lokale lunch- en dineraanbiedingen aangeboden. Naast een uniek platform voor last minute aanbiedingen, is HetLaatsteTafeltje.nl ook een plek waar maximaal geprofiteerd kan worden van hoge kortingen zonder dat er wordt ingeleverd op kwaliteit en service.

Lees meer »

Ontdek Baileys Light

Wil je graag genieten van al het goede van Baileys, maar dan met minder calorieën en suiker? Ontdek dan Baileys Light! Deze Baileys soort is de nieuwste aanvulling op het assortiment van dit merk. We kennen Baileys allemaal van het uitgebreide assortiment met talloze likeuren die bekendstaan om hun verleidelijk, romige en zoete smaken. Nu is de nieuwste aanvulling hierop bekendgemaakt; Baileys Light. Interessant voor liefhebbers van deze likeur die graag een lightversie ontdekken. In een wereld waarin we veelvuldig op zoek zijn naar manieren om verantwoorder te genieten, komt deze innovatie als geroepen.

Lees meer »

Appeltaart

Appeltaart is al jaren de meest populaire taart van Nederland. Het oudst bekende Nederlandse recept voor appeltaart dateert uit 1514 en is terug te vinden in het eerst Nederlandstalig gedrukte kookboek “Notabel Boecxken” van Cokeryen. Er is echter nog een oudere versie van appeltaart terug te vinden in de geschriften van de Engelse schrijver Geoffrey Chaucer uit 1381. Dit recept bestond uit appels, kruiden, vijgen, rozijnen, peren en het deeg. Opvallend is dat er geen suiker werd gebruikt, omdat dat toen nog onbetaalbaar was. Hiervoor in de plaats werden vijgen als zoetmiddel gebruikt. In de loop der jaren zijn er vele varianten op dit oorspronkelijke recept gemaakt. De basis ingrediënten zijn appels en deeg, en alleen al de gebruikte appelsoort kan voor een groot verschil in smaak zorgen. De meest gebruikte appel in Nederland is de Jonagold. Deze heeft een stevige en sappige structuur met een friszoete smaak.

Lees meer »